Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden en kachels Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden en kachels

Pelletkachel: prijzen en info

Als je op zoek bent naar een goedkope, gebruiksvriendelijke en sfeervolle kachel, dan is de pelletkachel vast iets voor jou! Dankzij het lager verbruik is een investering in een pelletkachel al terugverdiend op minder dan 5 jaar tijd.  Meer info en prijzen vind je in dit artikel. 

 

Voordelen pelletkachel

De huidige pelletkachels zijn uiterst modern en bijzonder gebruiksvriendelijk. De meeste zijn uitgerust met een afstandsbediening en kunnen net als een klassieke CV aangesloten worden op een kamerthermostaat. Ze beschikken over een elektrische ontsteking waardoor de pellets op een veilige manier volautomatisch ontbranden. Het enige dat je hoeft te doen is het bijvullen van de pellets en het leegmaken van het asbakje. Een pelletkachel brandt veilig, schoon en zuinig en vormt daarnaast een sfeervol element in de kamer.

 

moderne pelletkachels

 

Rendement pelletkachel

Hoe hoger het rendement, hoe minder warmte er verloren gaat via de schouw. Een pelletkachel van hoge kwaliteit heeft een rendement van ongeveer 90%. Dat wil zeggen dat slechts 10% van de gegenereerde warmte verloren gaat en dat de overige 90% binnen in huis benut kan worden voor het verwarmen van de ruimte en evt. het sanitaire water. Hoeveel kilowatt je nodig hebt voor de verarming van je woning is afhankelijk van de grootte, de mate van isolatie en het type kachel. Hoe lager het rendement van de kachel, des te hoger het aantal kilowatts dat je nodig hebt.

 

Prijzen pelletkachel

De prijs van een pelletkachel wordt voornamelijk bepaald door: het vermogen (aantal kilowatts), het materiaal waarvan de kachel is gemaakt, het soort elektronica, de eventuele extra’s en de afwerking. Een vrijstaande pelletkachel van 6 kW kun je al kopen vanaf 1500 euro. Het gaat dan om een budgetmodel dat beschikt over een basic afwerking. Wil je een wat betere kwaliteit staal of een luxere afwerking dan kan de kostprijs van een pelletkachel oplopen tot ongeveer 5000 euro. Als je er aan denkt om een pelletkachel te kopen, is het altijd verstandig om prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend offertes op maat van uw wensen. Klik hier voor meer informatie.

 

Verbruik pelletkachels

Het verbruik van een pelletkachel is afhankelijk van het vermogen, het rendement van de kachel, de isolatiegraad van de woning, de grootte van de ruimte en de temperatuur die je wil bereiken. Gemiddeld genomen kun je met één kilo pellets 5 kilowatt energie opwekken. Stel dat je een vermogen nodig hebt van 10kW dan gebruik je dus per uur maximaal 2 kilo pellets. In de praktijk zul je minder pellets verstoken omdat de kachel in de regel niet twee uur lang op volle capaciteit brandt. Een gemiddeld gezin met twee kinderen zal in het winterseizoen ongeveer 1500 kg aan pellets per jaar stoken (standaard geïsoleerde woning met dubbel glas).

 

Prijzen pellets

Pellets worden doorgaans geleverd in zakken van 10 of 14 kilo. Je kunt ze het beste in grote hoeveelheden kopen omdat je dan vaak in aanmerking komt voor korting. Gemiddeld bedraagt de prijs voor bruine pellets  voor één pallet (van 56 zakken van 14 kilo) 270 tot 290 euro. De prijs van witte pellets bedraagt ongeveer 280 to 310 euro, per pallet van 784 kg.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers