Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden en kachels Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden en kachels

Doorkijkhaard: info & prijzen

Op zoek naar een trendy haard die een echte eyecatcher is voor jouw interieur? Dan is een doorkijkhaard misschien wel iets voor jou. Deze ruimteverdeler laat je vanuit verschillende hoeken genieten van een prachtig vlammenspel. Lees hier meer over de eigenschappen en prijs van een doorkijkhaard.

Een doorkijkhaard laten plaatsen in je woning? Vraag hier gratis offertes aan bij professionals.

 

doorkijkhaard Wat is een doorkijkhaard?

Het woord zegt het eigenlijk al zelf. Een doorkijkhaard – ook wel tunnelhaard genoemd – is een haard die langs twee of meer zijden voorzien is van glas. Hij wordt gewoonlijk in een gesloten of halve wand ingewerkt, zodat het vuur langs beide kanten van de muur goed te zien en te voelen is.

Op die manier kan deze haard fungeren als halfopen afscheiding in het midden van één of twee ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken. Zo creëer je een win-winsituatie. De uitgestraalde gezelligheid en warmte wordt in beide delen van de ruimte ten volle ervaren.

 

Mogelijkheden van een doorkijkhaard

Steeds meer mensen kiezen de laatste jaren voor een doorkijkhaard. Dat ligt onder meer aan het feit dat het praktische en esthetische perfect met elkaar samenvloeien. Een tunnelhaard is in veel gevallen een toonbeeld van design op zich. Het nuttige wordt aan het visueel aangename gekoppeld.

Qua uitvoering is er een grote verscheidenheid aan modellen. We bespreken enkele van de belangrijkste keuzemogelijkheden bij het plaatsen van een doorkijkhaard.

  • Verticale of horizontale doorkijkkachel

In het verleden kende men enkel rechthoekige en horizontaal gepositioneerde haarden. Het glas was dan in de breedte langer dan in de hoogte. Er is de laatste tijd echter heel wat geëvolueerd op dit gebied. Zo zijn er momenteel ook verticale modellen met smalle en hoge glasruiten.

  • Met of zonder  frame

Ook moet je de overweging maken of je al dan niet voor een kader kiest. Een tunnelhaard kan worden afgewerkt met een apart kader of zonder kader. In dat laatste geval zijn de haard en het glas volledig geïntegreerd in wand, zodat die er als het ware in verdwijnen.

  • Doorkijkhaard hout, gas of elektrisch 

Ook wat de brandstof betrekt zijn de keuzemogelijkheden divers. Een doorkijkhaard is zeker niet beperkt tot gas. Deze optie komt in de praktijk veel voor, maar daarnaast kan je ook kiezen voor een houtgestookt model of zelfs een elektrische haard. Die laatste optie is vooral handig wanneer een rookkanaal niet realiseerbaar is. Kies je voor een tunnelhaard op gas, dan kan je opteren voor steentjes, keitjes of namaakhout als sfeervolle opvulling.

 

doorkijkhaard

 

Hoeveel betalen voor een tunnelhaard?

De exacte prijs van een doorkijkhaard hangt van meerdere factoren af.  Het kostenplaatje zal sterk variëren naargelang de gewenste afmeting, de afwerking en de brandstof.

Dit type haard is over het algemeen ook duurder dan een klassiek inbouwmodel. Hoe meer glas er aanwezig is, hoe hoger de prijs namelijk oploopt. Een gemiddelde doorkijkhaard kost tussen de €4000 en €6000, exclusief plaatsingskosten.

Deze stijlvolle haarden creëren een meerwaarde in zowat élke ruimte. Ook de keuken, hal of badkamer zijn dus zeker het overwegen waard. Je kan de doorkijkkachel optimaal afstemmen op maat van de rest van het interieur.

Wil je graag een doorkijkhaard laten installeren binnenshuis of zelfs buitenshuis? Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij verschillende specialisten uit jouw regio. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en kiezen voor het beste aanbod op maat van jouw project. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

doorkijkhaard

 

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers