Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden en kachels Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden en kachels

De gaskachel: info & prijzen

Een gaskachel is een kachel op basis van gastoevoer. Met een afstandsbediening zet je de verbranding in gang en bepaal je de hoogte van de vlammen. Ze benaderen de sfeer en de gezelligheid van echte houtkachels. En dit terwijl je ze amper moet onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in vrijstaande vorm, als ingebouwde kachel, maar ook als mobiel toestel.

 

Voordelen gaskachel

 • Gebruiksgemak: vanop afstand te bedienen met één druk op de knop.
 • Hoog rendement
 • Zuinig
 • Weinig onderhoud
 • Snelle opwarming
 • De hoogte van vlammen is instelbaar
 • Verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, waaronder ook designmodellen

 

inbouwkachel gas

Rendement gaskachels

De nieuwe gaskachels halen al snel een rendement tot 80%. Het rendement van de gaskachels is afhankelijk van de afvoer die je gebruikt. Een gaskachel vormt een onderdeel van een compleet systeem voor de verwarming. De kachel kan pas goed functioneren als ook de andere schakels in het verwarmingssysteem in orde zijn. Zo is het belangrijk dat uw schoorsteen gebruikt kan worden in combinatie met de gaskachel.

 

Prijzen gaskachels

Gaskachels zijn te koop vanaf 1100 euro, afhankelijk van de capaciteit en het merk. Als je erover nadenkt om een gaskachel aan te kopen, is het altijd raadzaam om prijzen te vergelijken. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen aan. Klik hier voor meer informatie.

design gaskachels

Ingebouwde gaskachels

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor een open haard, dan is een ingebouwde gaskachel misschien wel de oplossing. Het rendement van een gaskachel ligt vele malen hoger dan het rendement van een open haard. Bij die laatste gaat ongeveer 75 % van de warmte verloren. Een ingebouwde gaskachel wordt meestal aangesloten op de schoorsteen, waar een buis in wordt geplaatst. Ingebouwde gaskachels leveren voldoende warmte om een volledige kamer warm te houden. Inbouwkachels zijn vaak voorzien van een ventilator. De ventilator zorgt ervoor dat de kamer veel sneller zal opwarmen en dat de warmte niet afgegeven wordt aan de stenen en het metselwerk.

 

Vrijstaande gaskachels

Om de vermijden dat een deel van de warmte verloren gaat door het metselwerk rond gaskachel, kan je kiezen voor een vrijstaande gaskachel. De kachel zal de warmte aan de ruimte afgeven, omdat de muren geen warmte kunnen absorberen. Bij vrijstaande kachels vermijden je electriciteitskosten omdat het vrijwel overbodig wordt om een ventilator in te schakelen. Een vrijstaande kachel wordt aangesloten op de schoorsteen of via een muuraansluiting om de rest van de gassen te laten ontsnappen. Het installeren van een gaskachel laat je best over aan een vakman. Met een slecht aangesloten kaskachel is de kans op vergifting groot.

 

Aandachtspunten keuze gaskachel

Als je van plan bent om een gaskachel aan te kopen, hou dan de volgende punten in het achterhoofd. Goedkopere gaskachels hebben vaak niet het beloofde rendement. Betaal dus iets meer voor een goede kachel. Is de kachel voorzien van een thermostaat? Goed zo. Daardoor verbruik je minder gas. Gaskachels die decoratief zijn, zijn een streling voor het oog. Onthou echter dat ze minder geschikt zijn als primaire verwarming in de winter. Ga voor modellen die de ruimte volledig kunnen verwarmen. De keuze voor een bepaalde gaskachel is uiteraard afhankelijk van de grootte van de ruimte en de manier waarop uw woning geïsoleerd is.

 

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele plaatsers