Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden en kachels Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden en kachels

Buitenhaard: Inspiratie en prijzen

Wil je tijdens de zomermaanden optimaal genieten van je tuin, dan mag een sfeervolle buitenhaard zeker niet ontbreken. Tips en informatie voor het ontwerpen en plaatsen van buitenhaarden vind je hier terug.

 

Buiten open haarden zijn net als gewone haarden verkrijgbaar in vele maten en vormen. De simpelste vorm is de alom bekende vuurkorf. Je hebt ze in de vorm van een iglo met een langwerpige schoorsteen of in de vorm van een pizzaoven. Ook hier kun je kiezen voor klassiek of modern. Dus u kunt ook weer gewoon voor gas kiezen. Net als binnenhaarden kunnen ze buiten een geweldige sfeer creëren. Met kinderfeestjes zouden er bijvoorbeeld marshmallows gemaakt kunnen worden. Hij is eveneens te gebruiken als barbecue, een multifunctioneel product dus. Mocht je niet zoveel gebruik maken van uw buitenhaard kunt u kiezen voor een verplaatsbare haard. Als u hem dan even niet gebruikt kunt u hem veilig opbergen.

Er kunnen zelfs haarden geplaatst worden aan de rand van een zwembad. Denkt u zich dat eens in, na een lange dag zwemmen nog even genieten van een vuurtje zonder dat u het geluid van het golvende water hoeft te missen. Eveneens kunnen er haarden worden gekocht die speciaal voor op terrassen zijn gemaakt. Nadelig is dat deze sfeer verpest kan worden door slecht weer. Maar daar is een oplossing voor, je kunt je buitenhaard laten overkappen. In comfort dragen ze dus veel bij aan het buitenleven. Als verwarmer niet zozeer, maar grotendeels als sfeermaker. Een buitenhaard kan worden samengesteld uit verschillende materialen. Voorbeelden zijn hittebestendige stenen of bakstenen. Ze zijn dus volledig aanpasbaar naar smaak. Het is dan ook niet onverstandig meerdere modellen te bekijken voordat u er een koopt. Vaak zijn deze haarden gewoon in bouwpakketten te koop wat de kosten alleen maar reduceert.

Bij de koop is het wel verstandig om te letten op de gebruikte materialen. Dan kunt u bij de koop rekening houden met de locatie waar u de haard van plan bent neer te zetten en met de prijs.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers