Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Haarden en kachels Online info & inspiratie over de verschillende
soorten haarden en kachels.
header image
Haarden en kachels

Elektrische open haard

Met een elektrische open haard haal je de sfeer in huis van een traditioneel haardvuur zonder het ongemak. Met één druk op de knop heb je meteen een gezellige vlam. Meer informatie met prijzen en tips van elektrische haarden vind je terug in dit artikel.

Mocht u toch eens geen geld hebben voor een open haard, of u heeft de plaats niet, of welke reden dan ook om geen haard te kopen, dan kunt u altijd nog voor een elektrische open haard gaan. Deze zijn vaak op afstand bedienbaar en zijn volledig regelbaar. U kunt al een elektrische haard hebben vanaf de 300 euro. De prijs kan oplopen tot zeker 1300 euro afhankelijk van waar u naar opzoek bent. Wat misschien nog belangrijker is, is de prijs die u bereid bent eraan uit te geven.

De afmetingen van een doorsnede elektrisch haard zijn ongeveer 75 cm hoogte bij 55 cm breedte. In de diepte schommelen ze zo rond de 15 cm. Ze zijn dus bijna net zo groot als gewone haarden. Elektrische haarden lijken veel voordelen te hebben. Je hebt bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig om er een te hebben, en ze zijn makkelijk te installeren en bovendien verplaatsbaar. Ook nemen ze minder plaats in beslag en in onderhoud valt het ook nog wel mee. Je hebt geen schoorsteenveger nodig die gemiddeld 25 euro per uur kost.

De elektrische haarden komen wat vorm betreft ook steeds dichter bij echte open haarden. Als jij liever modern hebt dan kun jij de haard naar jouw keuze uitkiezen. Een ander voordeel is dat ze erg milieuvriendelijk zijn in vergelijking met open haarden. Maar daar lever je wel voor in. Omdat ze geen ‘echt’ hout verbranden is de sfeer ook minder. Het bestaat namelijk uit een glazen ruit met een nagemaakt vlammenspel. Het is dus een beetje kiezen tussen sfeer en gemak. Qua verbruik liggen de haarden ook vrij hoog, gemiddeld gebruiken ze 1-2 kW. Ter vergelijking, een wasmachine verbruikt gemiddeld 800watt.

Maar dit hoge verbruik valt te relativeren ten opzichte van het gebruik van hout in een open haard. Over het algemeen zijn elektrische haarden dus goedkoper.

 

Offertes voor haarden/kachels ontvangen?

Kies voor een professionele plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers